Monday, March 19, 2012

Bananowe mufiny

Latwe i szybkie w przygotowaniu, najlepiej smakuja z polewa czekoladowa:-)




Przepis:

35 dag maki, 2 lyzeczki proszku do pieczenia, 1-2 jaja, 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki miekkiego masla lub oleju, lyzka miodu, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 banany (opcjonalnie mozna dodac lyzke kakao)

W naczyniu wymieszac make z proszkiem do pieczenia, dodac maslo, jaja, mleko, cukier, miod- zmiksowac wszystkie skladniki na gladka mase, na koncu dodac podrojone w drobna kostke banany- calosc wymieszac lyzka. Ciasto wylozyc do papilotek do 1/2 wysokosci. Piec ok 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
W malym rondelku rozpuscic gorzka czekolade z odrobina slodkiej smietany - polac nia upieczone, cieple jeszcze mufinki.
Smacznego!:-)


...

2 comments:

  1. no ja Cię nienawidzę za te kulinarne ustrojstwa na słodko. ODCHUDZAM SIĘ
    czasami)))

    ReplyDelete