Cos na zab :-)
Potrzebna jest jedna cebula, opakowanie orzeszkow ziemnych (lub 15 dag swiezych, luskanych), lyzeczka oliwy, kilka zielonych papryczek chilli, jedna cebula, sok z cytryny, sol.
Kroimy drobno cebule i papryczki. Na patelni rozgrzewamy lyzeczke oliwy i prazymy powoli orzechy, az zaczna wydzielac przyjemny zapach. Wylaczamy palnik. Do wyprazonych i goracych jeszcze orzechow dorzucamy cebule i chilli, mieszamy przez kilka minut, na koniec wyciskamy sok z polowki cytryny, solimy i przekladamy do miseczki...
Jest to przysmak popularny w Indiach, zdrowy i pozywny:-)
Smacznego!
:-)
Interesujące :)
ReplyDeletemniami:)pozdrawiam ciepło
ReplyDeletea nie za ostre?? wyglada smakowicie i oryginalnie też pewnie smakuje
ReplyDelete...i zrobiłam się głodna....pozdrawiam...
ReplyDeleteOstrosc chilli zostaje zlagodzona temperatura "otoczenia", wiec nie jest zle;-)
ReplyDelete