Friday, March 2, 2012

Na szybko

Cos na zab :-) 

Potrzebna jest jedna cebula, opakowanie orzeszkow ziemnych (lub 15 dag swiezych, luskanych), lyzeczka oliwy, kilka zielonych papryczek chilli, jedna cebula, sok z cytryny, sol.


Kroimy drobno cebule i papryczki. Na patelni rozgrzewamy lyzeczke oliwy i prazymy powoli orzechy, az zaczna wydzielac przyjemny zapach. Wylaczamy palnik. Do wyprazonych i goracych jeszcze orzechow dorzucamy cebule i chilli, mieszamy przez kilka minut, na koniec wyciskamy sok z polowki cytryny, solimy i przekladamy do miseczki...


Jest to przysmak popularny w Indiach, zdrowy i pozywny:-)
Smacznego!

:-)


5 comments:

  1. a nie za ostre?? wyglada smakowicie i oryginalnie też pewnie smakuje

    ReplyDelete
  2. ...i zrobiłam się głodna....pozdrawiam...

    ReplyDelete
  3. Ostrosc chilli zostaje zlagodzona temperatura "otoczenia", wiec nie jest zle;-)

    ReplyDelete